Els bombers van continuar durant tota la jornada d'ahir remullant les set hectàrees entre Éller i Meranges on divendres a la tarda es va declarar un incendi. Tot i que el foc va quedar controlat i apagat el mateix divendres al vespre, els agents van mantenir-se a la zona per assegurar-se que no revifaria.

Deu dotacions provinents dels parcs de Vic, Guardiola, Alp i Bellver, entre d'altres, van treballar durant tota la nit de divendres fins a les sis de la matinada a fi i efecte d'evitar que revifés l'incendi. Amb la pluja caiguda el mateix divendres i la baixada de temperatura del vespre, però, les condicions ja havien millorat molt la situació. Durant tot el dia d'ahir camions de Bombers es van anar reemplaçant al lloc del sinistre per consolidar l'actuació. El foc el va originar un llamp divendres cap a quarts de sis de la tarda. Veïns d'Éller i Meranges van alertar que el foc havia d'arribar tard o d'hora perquè els boscos de la zona són molt bruts de brancada. De fet, es tracta d'una franja on es fa explotació forestal i sovint les restes queden acumulades als marges, on se sumen al sotabosc ja existent.

Campament restablert

D'altra banda, el grup de 26 joves que participen al projecte Boscos de Muntanya a una zona a dos quilòmetres de l'incendi van tornar al campament ahir. L'Ajuntament de Meranges va allotjar-los a la sala polivalent municipal perquè hi passessin la nit de divendres per precaució. A primera hora d'ahir l'alcalde, Esteve Avellanet, va fer una visita als terrenys per comprovar que estava fora de perill i va autoritzar els joves a tornar a les seves tendes. Els responsables del projecte Boscos rellevaran avui mateix el grup de joves per portar a terme, durant tres setmanes, la seva tasca de gestió forestal.