L'Ajuntament de Bolvir i la Universitat Autònoma de Barcelona van segellar ahir a l'Espai Ceretània el conveni que converteix el jaciment iberoromà del Castellot en un dels quatre campus estables de la institució docent.

A partir del pròxim curs la facultat d'Arqueologia i altres departaments de la UAB enviaran els seus alumnes a Bolvir a realitzar les pràctiques, de manera que es converteix el jaciment del Castellot en una de les referències docents en l'àmbit de l'arqueologia. Aquests alumnes se sumaran als que cada estiu, ja en fa vuit, participen en el projecte específic de recuperació de les restes del jaciment.

El conveni el van signar l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, i el rector de la UAB, Ferran Sancho, el qual va remarcar que "estem molt satisfets de poder demostrar que la universitat també treballa amb el territori, en projectes que no tan sols són científics sinó que també tenen un vessant de formació perquè els nostres estudiants podran venir aquí a fer les pràctiques". Sancho va emfatitzar que el projecte també és important pel que té de retorn de la seva feina cap a la ciutadania. Bolvir ja és un campus arqueològic de la UAB conjuntament amb tres més, a Mataró, Banyoles i Lleida.