Càritas Urgell crea l'empresa d'inserció laboral Nou Grapats

L'empresa donarà feina a deu persones i es dedicarà a la recollida, la neteja i la venda de roba

21.09.2015 | 19:53
D´esquerra a dreta, l´alcalde de la Seu, Albert Batalla; l´arquebisbe, Joan Enric Vives; i el director de Càritas Urgell, Josep Casanova, durant la inauguració de Nou Grapats. Imatge del 21 de setembre de 2015.

Càritas Urgell ha creat una nova empresa d'inserció social, Nou Grapats, que donarà feina a una desena de persones en una primera fase. D'aquests deu llocs de treball, cinc són de persones amb risc d'exclusió social i per tant d'integració socio-laboral i les altres cinc places són d'estructura de l'empresa. El director de Càritas Urgell i gestor de Nou Grapats, Josep Casanova, ha senyalat que "l'empresa d'inserció és una passarel·la cap al món laboral ordinari. Nosaltres formem els treballadors, els donem uns hàbits de treball i després passen al món laboral ordinari".

"La recollida, tria, neteja, etiquetatge i venda de roba reutilitzada són les tasques principals de Nou Grapats", diu Casanova. Que segueix, "en un futur en aquest espai també ubicarem els serveis de bugaderia i neteja que volem oferir".

Casanova ha explicat que el projecte es troba en un estat embrionari, comença amb la neteja i etiquetatge de la roba que es recull, en una segona fase es passarà a oferir servei de bugaderia. I la tercera a la qual diu Casanova que es dirigeix, és la venda de roba reutilitzada a través d'una plataforma d'internet.

El director de Càritas Urgell ha explicat que les empreses d'inserció laboral no són centres de treball especial. "Quan una persona entra a l'empresa tu li has de fer un procés de formació, l'acompanyament i com a molt, en tres anys s'ha d'inserir al mercat laboral ordinari".
Casanova ha assegurat que "s'ha d'estar atent a què demana el mercat ordinari per formar persones en el sector". Segons el director de Càritas "l'èxit de l'empresa no són els beneficis a final d'any, sinó quantes persones s'aconseguiran inserir en el mercat ordinari a final d'any".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema