L'Ajuntament de Puigcerdà s'ha proposat com un dels principals objectius urbanístics en aquest mandat renovar les principals carreteres secundàries del municipi, que donen accés als nuclis agregats. Es tracta, bàsicament, de quatre vies de comunicació molt usades pels veïns perquè comuniquen la vila amb els pobles del terme i alguns dels masos històrics.

El projecte global d'actuacions preveu renovar la carretera de Ventajola, l'antiga carretera de Barcelona coneguda com el camí que passa per Mas Mallol, l'antiga de la carretera de Llívia i, més a llarg termini, la que uneix Puigcerdà amb Age i Vilallobent. Aquesta última serà l'actuació més ambiciosa perquè es tracta d'un vial més llarg de quatre quilòmetres, però a curt termini ja s'hi faran obres per adequar un espai per a vorera per tal que els veïns puguin anar a peu o en bicicleta còmodament des de la vila fins al barri de Sant Julià. En aquest barri hi ha la nova seu de la Fundació Tallers de Cerdanya, de manera que la nova vorera també té com a objectiu que els usuaris del taller, alguns dels quals amb mobilitat reduïda, hi puguin anar sense haver de passar a tocar dels vehicles.

El projecte global ja s'ha iniciat amb l'arranjament de la carretera de Ventajola, des del trencant del Parc de Bombers fins a l'entrada del poble.