La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, assegura que "espera poder donar resposta al deute més antic de la Generalitat amb els ajuntaments i consells comarcals en pocs dies". Així ho va afirmar ahir Borràs a la presentació de la nova convocatòria del FEDER 2014-2020 als ens locals de l'Alt Pirineu i Aran, que va tenir lloc a la Seu d'Urgell.

La consellera va afirmar que "el Govern no paga bé als seus ajuntaments per culpa d'un ofec premeditat per part del govern espanyol". De tota manera, Meritxell Borràs desitja que "en pocs dies es pugui presentar la manera com eixugar aquest deute amb els ens locals".

Borràs, que va presentar les noves línies d'ajuda europera FEDER davant dels responsables municipals, va recordar que "hi ha un termini de tres mesos per presentar projectes per tal d'obtenir fons europeus", tenint en compte que han de ser "projectes econòmicament sostenibles i que donin resposta a una oferta en l'àmbit del patrimoni cultural o medi ambiental i que això tingui un vessant turístic o de les energies renovables".

Borràs va assenyalar que s'han volgut presentar "directament al territori, per explicar-ho als que han de presentar projectes i que finalment els gestionen". En relació amb els FEDER la consellera va dir que "és una possibilitat real de millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes, esperem que es presentin projectes i es pugui optar a aquests 45 milions".

La consellera va aprofitar la visita a l'Alt Urgell per presidir el Consell d'Alcaldes que va celebrar-se a la sala de plens de l'ajuntament de Montferrer i Castellbò.

Avui, a la Catalunya Central

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge presentarà avui a l'edifici El Sucre de Vic la nova convocatòria del FEDER 2014-2020 als ens locals de la Catalunya Central.

La presentació tindrà la participació de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra; el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca. També hi assistiran la delegada del Govern la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i la directora territorial de Governació a la Catalunya Central, Ivet Castaño.