L'Ajuntament de Puigcerdà ha ideat una fórmula per promoure més la visita al parc Shierbeck, el de l'estany: convertir-lo en un parc d'aus aquàtiques amb la màxima diversitat possible d'ànecs i oques. D'aquesta manera, l'estany complementarà la seva imatge icònica dels cignes amb noves espècies que faran més rica la fauna del parc.

L'àrea municipal de Medi Ambient ha iniciat aquesta setmana la introducció de noves espècies d'ànecs -anomenats tirons a la Cerdanya- amb dues parelles d'oques i dues d'ànecs del tipus morell de plomall, que es caracteritzen per la seva bellesa per la varietat cromàtica, els ulls grocs i un plomall al cap. També s'hi han incorporat oques salvatges.

Entre aquest mes i el que ve, l'Ajuntament incorporarà a l'estany més aus d'espècies, i de cara a l'any que ve preveu importar-ne més del nord d'Europa. La regidora de Medi Ambient, Marta Rufiandis, ha explicat que, "sumant noves espècies a les més habituals dels ànecs comuns i de coll verd farem més atractiva i diversa la fauna de l'estany i, alhora, sumem un motiu més per visitar-lo".

Les pròximes setmanes el consistori instal·larà al voltant del llac rètols explicatius de les principals característiques de les aus que viuen a l'estany, com fa amb els tipus arbres que hi ha al parc Shierbeck. Rufiandis ha remarcat que ara per ara no s'han plantejat una població màxima d'aus aquàtiques perquè, entre altres aspectes, la d'ànecs de coll verd és molt variable, ja que va i ve i tant pot situar-se al voltant dels 50 exemplars com dels 20. No obstant això, la regidora ha emfatitzat que la població d'aus encara pot créixer molt. L'Ajuntament aprofita l'alliberament d'aus per fer activitats amb les escoles.