Els pobles de la Cerdanya preveuen tenir una ocupació al voltant del 88% en aquest pont de Sant Joan, segons les dades obtingudes per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. La comarca intentarà retenir els visitants amb activitats complementàries a la festivitat de Sant Joan, com és el VI Torneig de Futsal per la Copa Cerdanya, que es juga a Puigcerdà i a Bolvir, i la Festa Major d'Alp, que enguany ha traslladat el gruix de la programació a aquest cap de setmana.

Amb un perfil de turisme familiar, que arriba, en primer lloc, de Barcelona i l'àrea metropolitana i, en segon lloc, des de França, l'estudi de la Federació d'Hostaleria pronostica estades d'uns dos dies de durada. Tot i això, s'espera que hi hagi visitants que es quedin tot el cap de setmana aprofitant que enguany Sant Joan és pont. "Tenim molt bones sensacions per aquests propers dies, fem moltes activitats per aconseguir dinamitzar la zona també a l'estiu i esperem que aquest pont hi ajudi", declara un dels responsables de la Masella, Ramon Boter.

El pont de Sant Joan és el tret de sortida a la temporada turística d'estiu, que enguany es preveu que sigui de recuperació.