El nou pla local de joventut per al període 2016-2019 de la Seu d'Urgell s'ha aprovat aquesta setmana amb el compromís d'impulsar un total de 51 actuacions dividides en nou programes diferents: el de servei d'informació juvenil, mobilitat, habitatge, educació, cultura i oci i salut i esport. Per tal de fer-lo realitat, l'Ajuntament té una previsió de destinar a les polítiques de joventut un total de 914.000 euros.

En el ple municipal de dijous, la proposta es va aprovar amb els vots favorables de CiU, Compromís i ERC i els vots en contra de la CUP. Segons el govern local, el nou pla aposta per "unes polítiques integrals i de qualitat per als joves".

El projecte és la segona vegada que es posa en marxa, ja que el primer es va aprovar quatre anys enrere. Per a la regidora de joventut, Sílvia Iscla, el nou pla "és una eina capaç d'adaptar-se als canvis i donar resposta a les necessitats de les persones joves del municipi". Així doncs, assegurava que, per a l'elaboració d'aquest pla, les protagonistes havien estat "les persones joves", de la mateixa manera que des del consistori diuen que han tingut en compte "la integritat, la participació, la qualitat i la transformació".

Per determinar les accions, el consistori ha dut a terme una enquesta a uns 600 joves, 23 col·lectius juvenils de la ciutat i 14 tècnics de l'administració. Per això, la regidora ha afegit que el document es revisarà per valorar les actuacions que es duguin a terme i afegir-hi noves propostes".

Com a repte, i a través de l'aplicació del pla, el govern s'ha proposat incrementar la participació dels joves.