La Fira de Sant Ermengol de la Seu presentarà aquest any com a novetat la primera edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu (PEP), amb la qual l'Ajuntament vol complementar l'oferta gastronòmica consolidada del certamen amb la Fira de Formatges.

La nova fira s'estendrà al carrer dels Canonges i oferirà un programa d'activitats paral·leles com ara tallers de feltre amb llana xisqueta; tastets de pomes de varietats locals de la Ribagorça; taller d'aperitius fets amb productes bio de proximitat de l'Alt Urgell i la Cerdanya; i tastos i degustacions de vins ecològics, segons han explicat els organitzadors. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha argumentat que "la nostra intenció té un objectiu clar: que la Fira de Sant Ermengol sigui el principal aparador de productes de qualitat del nostre territori, del Pirineu". En aquest sentit, Batalla ha afegit que "volem que la Fira PEP creixi i sigui un referent, tal com ja ho és la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, sota el paraigua de la Fira de Sant Ermengol". Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica local, Mireia Font, ha explicat que en aquesta Fira de Productes Ecològics del Pirineu es podran trobar més de 20 parades de productors i comercialitzadors d'aliments ecològics de la serralada, en parades que se situaran al carrer dels Canonges, al nucli històric. Font també ha remarcat que tots els participants tindran el certificat ecològic del producte que elaboren o del producte que venen.

D'altra banda, la 22a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tindrà la presència de 45 formatgers pirinencs i una convidada de Màlaga. Aquest pavelló de la fira acollirà el concurs de formatges, en el qual hi haurà dotze categories diferents i es lliuraran tres premis per cadascuna, segons han explicat els organitzadors. Un jurat format per una quarantena d'experts en formatges tastaran i valoraran els més de 100 formatges que, paral·lelament, podran tastar i comprar els milers de visitants que ompliran el recinte com cada any. Igualment, l'organització ha preparat un programa d'activitats complementàries com ara tallers, degustacions o sopars al voltant del món del formatge. La fira s'obrirà dissabte a dos quarts d'onze del matí.