El regidor fantasma de Prullans que va aconseguir representació sent veí de l'Hospitalet de Llobregat, Héctor Leal, ha anat a un ple municipal des que va iniciar-se el mandat, el juny del 2015. En aquest any i mig els membres de la corporació amb prou feines han vist una vegada Leal. La cadira que té reservada al ple és sempre buida. Els regidors de Prullans no cobren remuneració per assistència als plens.

Leal va resultar escollit regidor en nom del partit Compromís per Prullans, una formació adscrita al PSC com passa també a la Seu d'Urgell. El regidor socialista va aconseguir entrar al consistori gràcies a set vots. És el cinquè regidor en un govern amb quatre membres de CiU.

Leal, però, no era del poble i tan sols hi tenia relació per haver-hi estat de vacances. De fet, el mateix dia de les eleccions ningú no sabia qui era. Un cop escollit, el militant socialista de l'Hospitalet va admetre que li havien "assignat" Prullans en un procés per mirar d'aconseguir regidors en pobles on el partit no tenia presència. No obstant això, en resultar escollit, va afirmar que treballaria pel poble amb la intenció de "portar-hi el socialisme". Passats un any i mig des d'aquells comicis locals, però, a l'Ajuntament continuen sense conèixer Leal, un jove de poc més de vint anys estudiant de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona. El regidor de Compromís per Prullans va afirmar conèixer les set persones que l'havien votat i que hi treballaria.

"Tinc molta feina"

El regidor va reconèixer ahir que, efectivament, no s'ha ocupat de la política municipal de Prullans i va argumentar que els estudis i la feina li ho impedeixen: "faig feina entre Madrid i Barcelona i, a més, estudio, de manera que m'és complicat".

Leal va avançar que, vista la seva situació, i la perspectiva que no podrà canviar-la els pròxims mesos es replantejarà la continuïtat al ple, una opció que posarà damunt la taula dels dirigents del partit. En aquest sentit, el militant de l'Hospitalet de Llobregat va argumentar que "plantejarà la renúncia a l'acta municipal perquè a mi em sap molt greu no poder assistir als plens, ja m'agradaria poder anar-hi. N'he de parlar amb el partit".