Si una cosa saben els veïns de Puigcerdà i la Cerdanya en general és que no és el mateix moure's per la vila o la vall entre setmana que fer-ho els caps de setmana o, encara pitjor, els dies de grans afluències turístiques, com és el cas d'aquest pont de la Puríssima. Per això molts cerdans usen itineraris alternatius els dies que la Cerdanya s'omple. Ara, l'Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat una nova fase de millora d'aquesta xarxa de camins i carreteres secundàrires del terme municipal. Es tracta d'arreglar les vies menys conegudes per al gran públic però que absorbeixen el trànsit diari dels veïns, sobretot quan necessiten esquivar les cues que es formen a les vies principals durant les puntes turístiques.

Els dies de Setmana Santa, ponts turístics com el de la Puríssima o durant les temporades altes de l'agost o d'esquí, els puigcerdanesos i cerdans utilitzen trams en desús d'antigues carreteres o vials veïnals per esquivar les aglomeracions que es creen a les carreteres principals N-260 i N-152. L'últim camí que ha arreglat el consistori és el conegut com el del Mas de Bordes, un vial que comunica la zona de l'Estany i el Bosquet cap a la Vinyola. L'actuació ha disposat d'un pressupost de 16.000 euros, la qual cosa ha permès renovar l'anterior ferm de terra per un d'asfalt. El tram que s'ha renovat fa menys d'un quilòmetre.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que tot aquest conjunt d'actuacions s'emmarca en «l'objectiu del mandat de refer la xarxa de camins i carreteres secundàriers, la qual cosa ja vam començar durant els anys 2015 i 2016». Els últims dos anys, l'Ajuntament ha actuat sobre la carretera de Ventajola, un tram del camí de Sant Marc i un tram de la carretera de Talltorta. Aquests vials ofereixen sortides alternatives a la N-260 en direcció als nuclis agregats del municipi pels veïns que se'ls coneixen.

Antiga carretera de Barcelona

De cara a l'any que ve, l'equip de govern municipal té previst continuar les actuacions sobre aquesta xarxa secundària arreglant la carretera antiga de Barcelona, un camí que circula paral·lel al principal accés a la vila passant per darrere del popular Park Hotel. Aquesta és també una de les dreceres preferides dels puigcerdanesos quan es col·lapsen les carreteres. El seu mal estat és per a molts conductors, però, un dels factors que fan que no s'utilitzi gaire, de manera que un arranjament amb asfalt nou podria estendre'n l'ús i treure-li, doncs, el rol de drecera. Una vegada s'arregli aquest vial, el següent serà el conegut com el camí de Mas d'Amoretes, una pista situada a la zona nord de Puigcerdà per on els conductors també troben alternatives d'accés i sortida de la vila en direcció a l'Alta Cerdanya.