Nova passa per a la creació d'un segell de qualitat que distingeixi la carn de vedella de la Cerdanya, un dels objectius més perseguits pel sector agroalimentari local des de fa molts anys. El Consell Comarcal i la Generalitat han fet una crida als ramaders de la vall a implicar-se en la nova marca Vedella dels Pirineus Catalans, que ha rebut la distinció d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Amb aquest objectiu, representants de l'administració i del sector han celebrat aquesta setmana una primera reunió de treball a Puigcerdà. La intenció de les dues administracions és que en els pròxims mesos es pugui començar a comercialitzar la carn de vedella d'un i altre costat de la frontera estatal sota un mateix distintiu que n'acrediti la qualitat i l'origen.

La coordinació dels ramaders de la Cerdanya en l'impuls comercial d'aquest nou segell és una de les claus perquè el futur escorxador transfronterer pugui arrencar amb força i tingui èxit. Aquest equipament està a punt d'entrar en funcionament, segons els càlculs del Consell Comarcal, i l'ús compartit i coordinat per part dels ramaders i carnissers dels dos costats de la frontera en marcarà la posada en funcionament i el futur immediat després de pràcicament una dècada de gestació. De fet, la nova Indicació Geogràfica Protegida Vedella dels Pirineus Catalans és la primera que engloba dos estats de la Unió Europea, segons han remarcat des del departament, de manera que se'n podran beneficiar els professionals dels dos costats de la frontera. Això permetrà que el nou escorxador sigui una part important de la cadena general de distribució, segons ha remarcat el president del Consell, Ramon Moliner.

A la reunió, celebrada a la seu del Consell Comarcal, hi va assistir el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, així com representants del departament d'Agricultura a la comarca, i de ramaders, carnissers i engreixadors de la vall.