L'Agència Tributària de Catalu-nya (ATC) oferirà els seus serveis als contribuents des d'una nova oficina a la Seu d'Urgell, segons l'anunci que va fer ahir a la Seu el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó. La Seu s'havia queixat per la pèrdua de pes amb la implantació de les oficines previstes pel departament que presideix Oriol Junqueras. Serà una de les quinze ATC que s'obriran aquest 2017, en el marc del desplegament territorial de l'Agència.

La nova seu, de 268,50 metres quadrats, s'ubicarà al carrer Germandat de Sant Sebastià, 10, i tindrà 7 treballadors. El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha donat els detalls de la futura oficina territorial que l'Agència Tributària de Catalunya preveu inaugurar a la Seu d'Urgell durant els propers mesos.

Durant una reunió mantinguda amb l'alcalde, Albert Batalla, el secretari d'Hisenda ha explicat que aquest desplegament territorial respon a la voluntat del Govern de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Es recaptaran deutes pendents amb l'Administració -com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments-, i es gestionaran impostos cedits, com les transmissions patrimonials.