El retard del pressupost de Puigcerdà indigna l'oposició

ERC avisa CiU que si no tramita els comptes passarà a l'acció amb denúncies

19.05.2017 | 07:34
El portaveu d´ERC a l´oposició, Raimon Ribas, a la sala de plens

El retard en l'aprovació del pressupost per part de l'equip de Govern de Puigcerdà (CiU) per a aquest 2017 ha tornat a aixecar la crítica de l'oposició d'ERC, que no entén com un grup amb majoria absoluta d'onze regidors de tretze pot arribar a final de maig sense elevar la previsió econòmica al ple. El portaveu d'ERC, Raimon Ribas, ha avisat que si no es convoca el ple els pròxims dies el seu partit portarà a terme diverses accions de denúncia.

Ribas ha considerat que aquest retard «demostra la irresponsabilitat d'aquest equip de govern» i ha tret credibilitat als arguments donats pel mateix alcalde, Albert Piñeira, el mes de febrer que el retard es devia a l'espera de la confirmació de les ajudes estatals. Ribas ha argumentat que «si la situació glogal de la població i l'economia no ha variat gaire, ja podien preveure les subvencions que rebrien, però és la dinàmica d'aquesta legislatura, en què el pressupost no s'ha aprovat mai quan tocava, l'any passat ja es van aprovar el mes de març».

Albert Piñeira ha remarcat que té els números pràcticament a punt i ha assegurat que abans del mes de juny convocarà el ple municipal per aprovar-los. L'alcalde ha reiterat l'argument que «els tindrem aviat, aviat. Com que es va incorporar la partida del Feder pel museu hem tardat una mica més, els tindrem molt abans de l'estiu, la idea és que a final d'aquest mes de maig. El retard en l'aprovació del pressupost es produeix en el context d'una demanda d'informació econòmica sobre diverses despeses municipals per part d'ERC. Igualment, la plantilla de treballadors municipals està en espera per analitzar-ne la partida de personal. El sindicat ja va instar l'equip de govern a posposar el ple l'any passat per partides que no veia clares, segons els representants sindicals.

A pesar de no haver-los elevat al ple, l'equip de govern ja té clar quines seran les principals inversions d'aquest any, les quals se centraran en les obres de construcció del nou centre cívic i la remodelació de la plaça Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

L'Ajuntament convoca una assemblea per debatre la nova plaça Major

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut Joan Brudieu de la Seu iniciarà la setmana que ve els cursos de llengua i...

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

L'actuació estendrà la reurbanització del centre iniciada fa deu anys

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Una desfilada amb voluntaris mostrarà les noves tendències i l'oferta comercial de la ciutat

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet ha organitzat per a demà, dia 23 de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema