Llum verd a un dels projectes més importants i de més visibilitat del mandat municipal de Bellver de Cerdanya. Tal com esperava des de fa anys l'Ajuntament, la Diputació de Lleida ha aprovat el projecte de remodelació de l'eix viari que creua tot el nucli urbà així com la remodelació de la plaça Sant Roc, que esdevindrà un nou centre de serveis d'oci i vianants.

El projecte té per finalitat renovar el ferm de la carretera LP-4033, que fa cinc anys ja es va refer des de Bellver fins a la connexió amb Baltarga. Ara la Diputació i l'Ajuntament arreglaran la part del vial que travessa el poble fins al pont del Segre. En el projecte també hi ha quedat inclosa la remodelació de la plaça Sant Roc, que queda al mig del recorregut i esdevé el principal nus de distribució del trànsit cap al nucli antic i la zona comercial de Bellver. Es tracta d'un dels eixos viaris més utilitzats a la capital de la Batllia, amb un volum de trànsit d'uns 1.300 vehicles diaris. La intervenció va més enllà de la millora del ferm, ja que, amb la reforma urbanística de la plaça Sant Roc, Bellver guanyarà un nou centre de serveis.

L'Ajuntament i la Diputació han dissenyat una nova plaça on els vianants i les terrasses dels establiments de restauració tindran la prioritat. D'aquesta manera, el poble guanyarà una nova porta d'entrada i pol d'atracció de visitants a la seva oferta de restauració i comerç. L'alcalde de Bellver, Xavier Porta (Endavant Cerda-nya), s'ha mostrat molt satisfet per l'aprovació i ha remarcat que el poble és al capdavant d'un projecte important: «es fa per a vianants la plaça Sant Roc, de manera que hi farem un procés de pacificació del trànsit i evitarem que els cotxes hi passin a tota velocitat com fan ara, els vianants hi tindran una prioritat absoluta.»

L'actuació té un pressupost de 500.000 euros, dels quals la Diputació n'aportarà 400.000 i el consistori 100.000. Les obres s'iniciaran amb tota probabilitat a la tardor i, a falta que ara els concursos de licitació en fixin la durada, s'allargaran uns mesos. Les obres també inclouran la reforma de les voreres de tot el vial al llarg del seu recorregut des del pont del Segre fins al pla de Tomet, on van finalitzar les obres de l'any 2012. En alguns trams, el projecte també inclourà la renovació de les infraestructures de la xarxa d'aigua.