Aconseguit per aquest pròxim curs el nou cicle formatiu de Cuina i Gastronomia a l´institut Pere Borrell de Puigcerdà, l´Ajuntament de la vila treballa en l´ampliació d´aquesta formació especialitzada lligada a la indústria turística de la Cerdanya. El consistori ha anunciat la petició a la Generalitat de la concessió del cicle de Restauració.

La petició compta amb el suport dels sectors públic i privat de la Cerdanya, que s´han unit per tal d´impulsar una oferta formativa que s´adapti a l´economia de la vall. D´aquesta manera els joes cerdans poden continuar els seus estudis a la mateixa Cerdanya i, posteriorment, iniciar-hi la vida laobral. Des del consistori han argumentat que el fet que els dos cicles tinguin assingatures comunes permetria els alumnes de Puigcerdà i la resta de la comarca cursar-los els dos en quatre anys al mateix institut Pere Borrell, un factor que reduiria a la meitat el temps necessari per aconseguir les dues titulacions i, per tant, la possibilitat d´incorporar-se abans al mercat laboral.

L´Ajuntament, el Consell i el departament han confirmat que per aquesta primera edició del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia s´hi han apuntat una quinzena d´alumnes. Aquest cicle se suma als de Cures Auxiliars d´Infermeria i Atenció a les persones, Conducció d´activitats físico-esportives i Gestió administrativa.