El fil˛sof Xavier Antich llegirÓ el pregˇ de la festa major de la Seu

01.08.2017 | 09:54
El fil˛sof Xavier Antich llegirÓ el pregˇ de la festa major de la Seu

El filòsof Xavier Antich i Valero llegirà enguany el pregó de la Festa Major de la Seu d´Urgell. La lectura tindrà lloc dissabte 26 d´agost, a les 9 del vespre des del balcó de l´Ajuntament urgellenc, a la plaça dels Oms.

Tot i que ha desenvolupat la seva carrera principalment a Barcelona i Girona, Xavier Antich ha mantingut i segueix mantenint una estreta relació amb la Seu d´Urgell, on va néixer l´any 1962. Antich, reconegut amb el Premi Extraordinari de Llicenciatura l´any 1985 a la Universitat de Barcelona, va exercir durant més d´una dècada com a professor de filosofia en centres de batxillerat. Des de 1995 és professor d´Estètica i Teoria de l´Art a la Universitat de Girona, on ha dirigit durant més d´una dècada el Màster en Comunicació i Crítica d´art. Des de 2012, és també el president de la Fundació Antoni Tàpies i professor dels Tallers d´Humanitats d´ESADE.

A més a més, el docent urgellenc ha estat professor convidat a la Stanford University (Palo Alto, Califòrnia) i a la Universidade Católica Portuguesa (Lisboa). També ha estat director acadèmic del Programa d´Estudis Independents del Museu d´Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Entre els seus llibres destaca el més recent, La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula (2016). Dels anteriors cal esmentar La ciutat del dissens (2013), La doctrina del ser en Aristóteles (1999), El rostre de l´altre. Passeig filosòfic per l´obra d´Emmanuel Lévinas (1993) i Introducción a la Metafísica de Aristóteles (1990).

Xavier Antich ha publicat més d´un centenar d´articles en publicacions especialitzades de filosofia, estètica i art contemporanis, i ha traduït al català llibres dels filòsofs Merleau-Ponty, Emmanuel Lévinas, Chantal Mouffe i Franco Rella. A banda del Premi Extraordinari de Llicenciatura, ha guanyat diversos guardons com ara el Joan Fuster d´Assaig (1992), el Premi Internacional Espais de Crítica d´Art (1997) i el GAC de Crítica d´art (2012).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema