Guils condicionarà el camí d'Iravals i alhora millorarà el rec de Sant Pere

04.09.2017 | 00:08
Les pèrdues i fuites del rec de Sant Pere són una dels causes del mal estat del camí d´Iravals

Els veïns i visitants de Guils de Cerdanya estan d'enhorabona, ja que l'Ajuntament ha aprovat una actuació de millora al camí d'Iravals, que connecta el nucli de Saneja amb el nucli d'Iravals, a la Tor de Querol, a l'Alta Cerdanya. Les obres s'iniciaran aviat i tindran un cost aproximat d'uns 40.000 euros, que permetran portar a terme les millores amb les màximes garanties possibles, segons espera el consistori.

L'objectiu principal i bàsic d'aquesta actuació és fer-lo més cridaner per a tothom, ja que, segons explica l'alcalde de Guils de Cerdanya, Valentí Tuset, «ara està deixat». «Volem condicionar-lo i convertir-lo en un camí atractiu per poder-lo fer a peu o en bicicleta», diu el batlle. «És un camí molt agradable de fer, ja que, a més, està arbrat a dues bandes», afegeix.


Arranjament del rec de Sant Pere

Abans d'aquesta actuació, però, l'Ajuntament haurà d'invertir en la reparació i manteniment del rec de Sant Pere, que recull les aigües sobreres del nucli de Sant Pere de Sedret. Les abundants pèrdues i fuites d'aigua que el conducte té al llarg del recorregut repercuteixen negativament en el camí, ja que l'aigua n'ocupa una part i el fa malbé. Així doncs, fins que no s'hagi portat a terme aquesta millora, no es podrà fer l'anivellament i condicionament del camí d'Iravals.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que tothom hi surt gua-nyant, ja que «la reparació permetrà aprofitar millor l'aigua del canal, sigui per als jardins o els horts de Saneja».

Tuset ha afegit que «permetrà deixar un camí reparat que tothom podrà aprofitar per fer-hi passejades», per la qual cosa s'espera que el lloc rebi cada cop més visitants, un cop s'hagin acabat els arranjaments.


Una zona sempre emblemàtica

El camí d'Iravals és una via emblemàtica de Guils de Cerdanya, molt usada en altres èpoques per veïns de l'Alta i de la Baixa Cerda-nya, ja que es tracta d'una drecera per on es travessa la frontera. Aquest és un dels valors de la via i de la zona, més enllà dels esportius o naturals, que fan del camí d'Iravals un lloc realment atractiu. Tot i que el seu recorregut té una distància d'uns 1.500 metres, el tram dins el terme municipal de Guils és de poc més de 400 metres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

L'Ajuntament convoca una assemblea per debatre la nova plaça Major

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut Joan Brudieu de la Seu iniciarà la setmana que ve els cursos de llengua i...

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

L'actuació estendrà la reurbanització del centre iniciada fa deu anys

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Una desfilada amb voluntaris mostrarà les noves tendències i l'oferta comercial de la ciutat

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet ha organitzat per a demà, dia 23 de...

Enllaços recomanats: Premis cinema