Castellers de Berga, Tirallongues de Manresa i Salats de Súria, han sigut els tres representants de la Catalunya Central en la novena edició del Concurs-7 de castells, que s´ha celebrat aquest diumenge a Torredembarra i ha comptat amb la participació de dotze colles castelleres.

Enguany, els guanyadors dels certamen van ser els Castellers del Poble Sec, tenint com a millor construcció el 2d7 descarregat. La segona posició va ser pels Castellers de la Sagrada Família i la tercera pels amfitrions Nois de la Torre.

Els Salats de Súria van aconseguir una meritòria quarta posició. La colla amb la camisa de color potassa van portar a plaça el 5d7 per primera vegada en la seva història. Tot i els nervis el castell es va aixecar amb molt bones mides i es va poder descarregar sense cap complicació, sorprenent a més d´un dels assistents. En la primera ronda havien descarregat un 3d7 amb el pilar. En la tercera ronda el 4d7 amb el pilar va quedar com a intent i en la ronda de repetició no van voler arriscar i van realitzar un immòbil 3d7.

Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van aconseguir una cinquena posició. Els manresans van descarregar el 3d7 amb el pilar a la primera ronda, que va anar seguit d´un intent desmuntat del 4d7 amb el pilar, el qual van poder descarregar en tercera ronda. A la ronda de repetició van descarregar un 3d7.

Els Castellers de Berga van continuar amb els seu ritme imparable, descarregant el 4d7 amb el pilar, construcció que no havien fet mai i que han assolit dues vegades en un cap de setmana. En la ronda inicial havien descarregat un 3d7amb solvència. En la quarta ronda van carregar un 4d7. Finalment, quedaren en sisena posició.