L'Aula d'Arts Escèniques de Manresa obrirà el mes que ve el nou curs amb una aposta decidida pel circ i el teatre musical. A banda del teatre, per primera vegada s'ofereixen cursos exclusius de circ adreçats a nens i nenes de 3 a 12 anys amb l'objectiu que s'iniciïn en aquesta disciplina escènica. L'altra gran novetat és la creació de l'Aula de Teatre Musical, un projecte que arrenca enguany amb l'objectiu que tingui continuïtat els dos anys vinents, seguint el model que s'utilitza en el teatre. Tots els cursos i tallers, una quinzena en total, els impartiran professionals del món artístic i es faran a les instal·lacions del Teatre Kursaal i a l'Espai Sant Domènec del Conservatori fins al mes de juny.

A banda d'aquestes dues primícies, la nova temporada de l'Aula d'Arts Escèniques, que coordina el servei formatiu del Kursaal, també inclou per primera vegada un taller de teatre per a gent gran (majors de 60 anys). Pel que fa als monogràfics, aprofitant el pas d'artistes en la programació del Kursaal, es faran dues classes magistrals: una amb Clara Segura i Oriol Broggi sobre la interpretació d'un clàssic; i una altra amb el gaiter gallec Carlos Núñez, així com, entre molts altres, un curs d'iniciació al maquillatge, que també s'estrena, amb Lolita Rovira.

La potenciació de l'Aula de Circ ha tingut fins ara molt bona acollida i ja hi ha una quinzena d'inscrits, dues setmanes abans de l'inici. A l'Escoleta, adreçada als nens i nenes fins a 12 anys, s'ha dividit els grups per edats. Els de 3 a 5 anys, per exemple, treballaran la psicomotricitat per mitjà dels jocs d'equilibri, la coordinació, la manipulació d'elements o l'expressió corporal. L'Aula de Teatre Musical, que també debuta enguany amb un recorregut de tres nivells, consistirà a donar una formació completa en aquest terreny per tal d'aportar als alumnes una base de llenguatge musical, interpretació i dansa necessàries per a aquest tipus de gènere. Al final del curs, tal com es fa en el cas del teatre, es representarà un taller a la Sala Petita del Kursaal.

Ahir al matí es va dur a terme a la sala polivalent 1 del Kursaal la presentació oficial de la programació a càrrec de Valentí Oviedo, gerent de Manresa d'Equipaments Escènics (MEES); Cristina Gonzàlez, responsable del Servei Formatiu del Kursaal; Ignasi Perramon, regidor de Cultura de Manresa, i diversos professor dels cursos. Dels diversos blocs que s'engeguen en el marc de l'Aula d'Arts Escèniques (Teatre, Circ, Musicals i Monogràfics), Oviedo va destacar "la dinàmica" que es crea a partir d'aquesta iniciativa, que comporta col·laboracions amb la Fira de l'Aixada i la Innocentada, i que pretén "formar tant futurs espectadors de teatre com actors". Per la seva banda, la responsable de formació del Kursaal, Gonzàlez, va destacar la importància de la nova etapa que enceta l'Aula amb l'empenta que es dóna enguany als gèneres de circ i de musical, que estan en alça.