La sala Stroika de Manresa ha vibrat aquest divendres a la nit durant la presentació del darrer disc de Macaco 'Murmullo de fuego'. Amb missatges positius que apel·len a l'amor i amb el seu habitual falset entretallat, Macaco ha aconseguit superar amb escreix un concert "de prova" en què el líder del grup, Dani Carbonell, fins i tot s'ha atrevit a demanar l'opinió del seus seguidors. El concert també ha estat el salt de Carbonell al català i amb la cançó 'República de la Tramuntana', el cantant ha abandonat els seus "complexos" amb la llengua. "És una de les coses que sempre he volgut fer, però no m'atrevia", confessava en una entrevista a l'ACN. Aquest divendres Macaco ha fet el primer gran pas.

Macaco puja als escenaris amb una única missió: aconseguir que la gent s'ho passi bé durant les dues hores del concert i s'oblidi dels problemes. L'entrega del públic, que ha esclatat cada cop que sentia les habituals tornades dels seus temes, demostra que quan puja damunt d'un escenari Macaco aconsegueix el seu objectiu.

Amb les entrades gairebé esgotades, prop de 800 persones han gaudit d'un concert en què el grup ha mesclat cançons del seu sisè àlbum, 'Murmullo de Fuego', amb temes que l'han portat a ser èxit de vendes com 'Moving' o 'Con la mano levantá' i que el públic ha cantat, ballat i aplaudit.

Durant tota aquesta setmana, Macaco ha realitzat una 'residència tècnica' a la sala Stroika per preparar el directe que aquest divendres s'ha posat sobre l'escenari. Un espectacle on el color vermell del foc ha estat el gran protagonista. 'M'agrada la idea que l'home, per crear i imaginar, sempre s'ha posat al voltant d'un foc", explicava Macaco en una entrevista a l'ACN. Així doncs, amb aquest color vermell que representa el foc i fa referència al títol del seu nou treball, Macaco s'ha reunit amb els seus seguidors per crear, imaginar i fer-los gaudir amb la seva música.

Macaco en català

Amb el tema 'Corren' dels manresans Gossos, Macaco va superar la primera prova de foc en català. Aquest divendres i precisament a Manresa, el cantant s'ha atrevit amb una assignatura que, assegura, tenia pendent: cantar una cançó en català. 'La República de la Tramuntana' ha estat un dels temes més aplaudits.

Després d'aquest concert "de prova" a la sala Stroika de Manresa, la presentació oficial del nou disc serà el 5 de maig a la sala Razzmatazz de Barcelona. Mentrestant, els seguidors de Macaco poden continuar gaudint del grup amb el llibre 'Amor a lo diminuto', on el cantant busca la reflexió poètica de les fotos que ha anat fent durant els seus viatges de gira.