El vol d'un grup d'ocells és el punt de partida de Murmur, concert pintat, que el músic Ravid Goldschmidt, resident a Sabadell, i l'artista visual bagenc Quim Moya presentaran demà (18 h) al Catalunya d'Avinyó. Els ocells s'organitzen col·lectivament amb una remor suau, com l'aigua corrent, les fulles mogudes pel vent o les persones que parlen en veu baixa per explicar secrets. A partir d'aquí, els dos artistes desenvolupen una reflexió sobre "el sentiment de l'individu dins del col·lectiu, per allò bo i per allò dolent, perquè pot desenvolupar-se o bé deixar-se portar", assenyala Moya.

De fet, en l'actuació del músic i el pintor hi ha una suma d'esforços: "tenim la sensació d'anar-nos donant cops de mà per enriquir-nos mútuament". El resultat de la seva creació en directe no és ni un concert ni un espectacle de pintura, sinó la fusió de les dues arts.

La música de Goldschmidt és la base del projecte: Murmur és el títol del darrer disc de l'intèrpret d'hang, un instrument circular sorgit d'un taller d'escultura que produeix tant percussió com melodia. Ell mateix, amb el tècnic Álex Posada, ha creat la versió electrònica de l'instrument: l'oval, que també intervé en l'espectacle. Les composicions, tot i que no són de meditació, són tranquil·les i relaxades, de manera que amb l'aportació de la pintura en directe de Moya, el públic es transporta més fàcilment a les diferents atmosferes del viatge a un món imaginari, intens i bonic que proposen amb sons, llum i color.