L'Associació d'Amics de l'Acordió de Maçaners organitza una nova edició de la Trobada d'Acordionistes (la 31a), els dies 10 i 11 de juliol, amb l'actuació d'instrumentistes de Catalunya, el País Basc, Portugal, Galícia i Occitània. La trobada, que vol apropar al públic aquesta música tradicional, els seus històrics intèrprets i valors emergents, s'inicia divendres a la nit amb un ball tradicional on podran participar tots els músics presents al ball.

El dissabte es podrà visitar tot el dia una fira d'artesans, a la plaça del poble (amb productes d'alimentació, instruments musicals, llibres...). Al matí se celebrarà un taller d'acordió, a càrrec d'Ernest Sitges; a la tarda, ball tradicional amb Marçal Ramon, i concert de La Portàtil FM, a l'església del poble. També es faran jocs tradicionals catalans per al públic infantil.

A partir de 2/4 de 10 de la nit tindrà lloc el plat fort de la festa, amb la Trobada d'Acordionistes, amb l'acordió diatònic com a element central. Després de la mitjanit, tancarà la trobada el concert de cloenda. Tots els actes són d'entrada lliure.