La cantautora Sara Pi, coneguda com a princesa del soul, va tancar dissabte a la nit el Festival Elles, que durant dos dies ha ofert un ampli programa basat en la cançó femenina, al Mas de Sant Iscle. Un centenar de persones -una xifra molt similar a la de divendres- van assistir a la segona i última jornada del certamen, que va incloure, a més del concert de cloenda de Pi, les actuacions de les joves Lu Rois i Marion Harper.

Sara Pi (Barcelona, 1986), la principal cap de cartell d´enguany, va iniciar el concert als voltants de la mitjanit acompanyada pel guitarrista brasiler Érico Moreira, amb qui van presentar, en format duet, els temes en anglès de la seva opera prima Wake Up (Sony, 2013), una aposta pel soul i la música tropical. La cançó brasilera va tenir un paper destacat en un directe íntim en el qual va lluir la veu expressiva i profunda de Pi -segurament la més suggeridora del festival.

La barcelonina també va avançar alguna peça del seu proper disc, previst pel setembre, a més de regalar una adaptació de la gran Redemption song de Bob Marley. La riquesa rítmica de Moreira a la guitarra, que també és el productor habitual de Sara Pi, va aportar calidesa, encant i seducció a una actuació acústica, amb dosis de rythm&blues i música negra, on van brillar amb llum pròpia temes com Real love.

La jornada de dissabte la va obrir una proposta minimalista a càrrec de Lu Rois. La cantant i pianista sabadellenca, de 25 anys, va presentar les cançons del seu primer disc, Camí del Far, de caire introspectiu. Amb una veu aguda i delicada com la porcellana, Rois va interpretar temes com La dansarina, Passejades nocturnes i l´homònima Camí del Far, amb un to lacònic i dolç. La música del piano, entre ambiental i hipnòtica, va acompanyar el seu recital en solitari, que també va incloure alguna grata sorpresa, com Homenatge a Teresa, d´Ovidi Montllor.

I entre Rois i Pi, va tenir lloc el concert de l´artista més jove: Marion Harper, de 19 anys. Nascuda a Montevideo, la cantant va desgranar, amb banda, les peces del seu primer EP, Seasons, amb una sonoritat purament anglosaxona d´aire indie-pop com Empty spaces o Mary. Harper també va oferir un spoiler del seu proper àlbum amb la interpretació d´October. En el directe tampoc hi van faltar versions de Bon Iver (Skinny Love) i Phoenix (1901) a l´estil Birdy.