Les activitats emmarcades en la commemoració del 500 aniversari de l'estada de sant Ignasi a Manresa inclouran aquest any la creació d'un cicle de cinema de temàtica espiritual que es desenvoluparà a la Cova, en un dels espais recentment habilitats a la Casa d'Exercicis.

El cicle neix dels contactes entre els responsables de la Cova a Manresa i membres de l'organització del desaparegut Festival de Cinema Negre de Manresa, que participen en la creació de la nova proposta. A hores d'ara, segons ha pogut saber aquest diari, s'està treballant en el contingut del cicle, que contindria mitja dotzena de grans títols de mestres com Bergman o Passolini, tots amb temàtiques relacionades amb la dimensió espiritual de la persona. La religió hi serà present però no serà el fil conductor fonamental de la programació.

Les projeccions no es limitaran a l'exhibició de la pel·lícula sinó que inclouran un debat amb un convidat especialista en la matèria de cada sessió. Les dates que s'estan considerant per a les sessions se situen entre final d'octubre i la primeria de desembre. La intenció és que el cicle tingui continuïtat durant els propers anys.