El renacido, del mexicà Alejandro González Iñárritu, ha triomfat en la 73a edició dels Globus d'Or enduent-se tres dels quatre premis als quals aspirava, i ha confirmat la seva condició de favorita per a les nominacions dels Oscar, que es donaran a conèixer aquest dijous. Va guanyar els guardons de millor pel·lícula de drama, millor director i millor actor (per a Leonardo DiCaprio). Va deixar enrere Marte, que va assolir els Globus d'Or a millor comèdia i a millor actor, per a Matt Damon; i Steve Jobs, que va aconseguir els de millor actriu secundària (Kate Winslet) i guió (Aaron Sorkin).

Però el treball d'Iñárritu, la història d'un expedicionari al salvatge oest, es va imposar a totes les competidores, inclosa Carol, que era la gran favorita de la nit amb sis nominacions, però que se'n va anar de buit de la gala. Carol, protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara, narra la relació que s'estableix entre dues dones als anys 50. Aquestes dues pel·lícules és previst que s'estrenin a l'estat espanyol el 5 de febrer.

Iñárritu va fer història en aconseguir el seu primer Globus d'Or en la categoria de millor director, després de les seves nominacions per Babe i Birdman. "Tots sabem que el dolor és temporal, però una pel·lícula és per sempre, així que... què importa?", va assenyalar el cineasta sobre les duríssimes condicions meteorològiques que va haver d'afrontar l'equip durant el rodatge. El de Tampico també va elogiar el protagonista de la cinta, Leonardo DiCaprio, que es va endur el seu tercer Globus d'Or en la seva onzena nominació. Per completar el camp dramàtic, Brie Larson va aconseguir el guardó de millor actriu per Room.