Es reuneixen al Bages, en una masia del Pont de Cabrianes, i durant uns quants dies comparteixen trucs i hores de treball. El dissabte al vespre, però, surten del seu particular amagatall i es traslladen al teatre Kursaal per oferir les seves il·lusions al públic. Aquest és l'origen del festival internacional "La nit dels genis", que, ahir, per quart any consecutiu, va portar a Manresa una desena de mags d'arreu del món i de totes les edats.

Vinguts expressament des d'Itàlia, Alemanya, França i també d'arreu de l'Estat espanyol, els artistes van oferir trucs d'estils diversos: des dels de petit format, amb cordes, cartes, monedes i objectes, fins a grans números, amb una posada en escena i uns efectes visuals espectaculars.

Aquesta combinació heterogènia va satisfer un públic entusiasta, majoritàriament familiar, que va omplir de gom a gom la platea del Kursaal i que al llarg de la funció va demostrar tenir moltes ganes d'aplaudir. Tantes que, fins i tot, un dels mags es va queixar irònicament: "Manresa, si ho aplaudim tot no acabarem!"