El grafiter italià Agostino Iacurci (Foggia, 1986), reconegut mundialment com un destacat representant d'art urbà i amb una trajectòria plena de murals de grans dimensions arreu del món, és l'autor de la imatge de la 19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 6 al 9 d'octubre d'aquest any. El dis-seny del certamen presenta aquest cop la singularitat que no tan sols es reproduirà en els cartells oficials sinó també en una gran catifa de flors d'uns 119 m2 que entre trenta i quaranta membres de la Federació Catalana de Catifaries elaboraran el darrer dia del festival a la Plana de l'Om de Manresa.

Iacurci ha signat grafits arreu del món, tal com va destacar ahir David Ibáñez, director artístic de la Mediterrània. Entre els treballs més celebrats hi ha una pintura de 300 metres a l'escola de Saba (Sàhara Occidental), una obra monumental al metro de Nova Delhi (Índia) i el treball sobre els murs de la presó d'alta seguretat de Rebbibia, a Roma, amb l'ajut d'interns.

Iacurci ha mostrat interès a visitar la Mediterrània i assistir a la creació de la gran catifa de flors que prendrà com a motiu un fragment de la imatge que ha disposat per a la fira, basada en el tradicional ball de cintes i que remet a universos com el hip-hop i els castells, simbolitzant així la fusió de l'art popular i el contemporani. L'espai central de la Plana de l'Om es cobrirà amb els 15.500 clavells que Vicenta Pallarès, presidenta de la federació, va avançar ahir que faran falta per fer la composició.

La realització de la peça floral és un projecte en el qual col·labora el Milestone Projecte de Girona, un festival sobre art urbà. Al final de la fira, un dels grups participants, escollit per l'organització, s'encarregarà de la tradicional desfeta, ritual amb el qual es consolida la condició efímera de l'obra.