Un cop acabat el rodatge, l'abril passat, Pàtria, la pel·lícula que narra la llegenda d'Otger Cataló sobre els orígens de Catalunya, ja disposa del seu primer teaser, que serveix com a esquer per al públic fins a l'estrena, prevista per a final del 2016. El nou film del director Joan Frank Charansonnet, que s'ha rodat en escenaris del Berguedà, el Solsonès, el Bages i l'Alt Empordà, entra ara en fase de postproducció que es preveu finançar, en part amb una campanya de micromecenatge que ja està oberta a través de la plataforma Verkami.

Pàtria és una cinta d'èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques. Està subtitulada com a La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama i, segons el director, "el film pretén refermar la identitat catalana des d'un punt de vista èpic, fent una mirada als orígens des d'una nova òptica". La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VII i explica el primer referent històric escrit sobre la llegenda d'Otger Cataló, que fou transmesa oralment al monjo benedictí Pere Tomic l'any 1433 al monestir de Sant Llorenç, al Berguedà. Per recrear la història va participar en el rodatge la companyia Alma Cubrae, 80 especialistes en lluita medieval i 15 dels millors experts a cavall del país.

Produïda per Dejavú Films juntament amb Capaneida Films, la pel·lícula té un pressupost de 250.00 euros. Sense haver rebut subvencions ara per ara, ha tingut aportacions d'empreses i la col·laboració logística de molts ajuntaments on s'ha rodat. El Berguedà és l'escenari de moltes escenes, rodades en indrets com el monestir de Sant Llorenç de Guardiola, la mina de petroli de Riutort, la plaça Porxada de Bagà, el pont de Pedret i el monestir de Serrateix. També es va filmar al castell de Balsareny, al Bages; i a les valls de Busa, al Solsonès. Per a la postproducció s'han demanat 14.000 euros a través de la campanya de micromecenatge, en marxa fins a principis de juliol. En quatre dies gairebé s'han obtingut 5.000 euros.