El teatre Kursaal de Manresa a-collirà sis muntatges escènics dins del cicle Entretocs, durant els mesos de tardor. La paròdia El rey, l'humor de Sant Millán i el musical Oh my God Barcelona!, de la Companyia Bratislava, són alguns dels títols del espectacles programats, les entrades per als quals es començaran a vendre el dimarts dia 5 de juliol.

La primera cita amb l'espectador serà el dia 1 d'octubre (21 h) amb el muntatge musical Oh my God Barcelona!, de la Companyia Bratislava. La peça és una adaptació catalana de l'opereta còmica La vie parisienne, d'Offenbach, que es va estrenar a l'Auditori de Barcelona i que dirigeixen Mònica Bofill i, en l'apartat musical, Ferran Martínez.

L'espectacle, en el qual figura el manresà Albert Ruiz (trombó de vares), explica la història d'una parella de turistes anglesos que arriben a Barcelona i, a l'estació de Sants, un nadiu massa espavilat, es fa passar per guia per intentar treure'n un rendiment econòmic. Les entrades valdran 15 euros.

La proposta següent serà l'espectacle Estamos mejor que nunca, amb Santi Millán i Javi Sancho, l'11 d'octubre (21 h). El popular intèrpret català fa paròdia de si mateix i se'n riu de les seves obsessions, com ara les dones, l'esport, els llibres d'autoajuda, les mascotes i les sèries de televisió. En aquesta ocasió, està acompanyat pel jove còmic Javi Sancho, que embolicarà encara més la troca de Millán. Els tiquets es podran adquirir per 15 euros.

El circ arribarà a la Sala Gran del Kursaal el 25 de novembre (21 h) amb inTarsi, del Circ 'eia'. El muntatge presenta un grup d'acròbates que habiten fragments de vida, un punt de partida suggerent per a un espectacle que convida al gaudi visual i a la reflexió. Les entrades valdran 15 euros.

Alberto Sanjuan és l'autor i el director d'El rey, una obra que també protagonitza juntament amb Willy Toledo, Luis Bermejo i Javier Gutiérrez. Aquesta paròdia de la trajectòria del monarca Joan Carles I, de la reconeguda compa-nyia Animalario, es veurà a Manresa el 26 de novembre (21 h), amb entrades a 20 euros.

El 4 de desembre (18 h) serà el torn d'El Llibre dels Mormons, del grup de teatre Lacetània de Solsona. Arnau Abella i Joan Boix lideren un projecte coral amb què la companyia ofereix la seva versió de The Book of Mormon, un dels musicals més premiats els darrers anys a Londres i o Broadway. El muntatge presenta dos mormons molt diferents que són enviats a complir la seva missió en un lloc que no han vist mai. Totes les coses que els passen els ensenyen que els grans problemes no sempre tenen una procedència exterior a un mateix.

Per la seva part, el teatre Conservatori també serà escenari de dues propostes durant el darrer trimestre de l'any. El dia 17 de setem-bre (21 h) se celebrarà la segona edició del Festival Màgic de Manresa, que clourà una jornada en el que la màgia s'obrirà a la població i ocuparà diversos espais del centre de la ciutat amb tallers i actuacions. Les entrades estaran a la venda per 10 euros.

El 17 de desembre, el Conservatori acollirà l'espectacle Paraules d'amor, de Joan Ollé, que s'inscriu en la celebració del 21è aniversari del Galliner. El muntatge posa en escena el Diccionari Tòntu (Elogi del barbarisme i d'altres barbaritats de la parla catalana) del mateix Ollé, on es ret homenatge a les diferents maneres de parlar el català, no necessàriament conformes al que diu l'acadèmia, dels pares, els avis, els fills i nosaltres mateixos. Les entrades valdran 12 euros.