Els productors de la pel·lícula Pàtria, Dejavu Films i Capaneida Films, van informar ahir que la campanya de micromecenatge engegada per finançar una part de la postproducció ja ha assolit l'objectiu de 14.000 euros que s'havia plantejat. No obstant això, el projecte continua obert a la plataforma Verkami fins al 5 de juliol per tal que tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació amb la finalitat d'aconseguir prou diners per doblar i subtitular el llargmetratge en anglès amb la finalitat de potenciar el ressò internacional.

Pàtria, que dirigeix Joan Frank Charansonnet, explica la història d'Otger Cataló, un personatge de llegenda de qui es conta que va lluitar contra els sarraïns el segle VIIII i del cognom del qual va acabar emergint el topònim Catalunya. Malgrat tot, no es té cap constància documental de Cataló a excepció del relat que en va fer l'historiador de Bagà Pere Tomic al segle XV en el llibre Histories e conquestes dels Reys de Arago e Comtes de Barcelona. Entre els intèrprets hi ha Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner i Àngels Bassas. Paratges del Bages, el Berguedà i el Solsonès van acollir el rodatge.

La quantitat recaptada servirà per a qüestions tècniques com la imatge i el so, la banda sonora original, la masterització i els efectes visuals, entre d'altres. El pressupost total és de 250.000 euros.