La recreació del repertori de Tom Jones, interpretat per Jordi Arkano, pujarà aquest dijous a l'escenari del cafè-teatre Voilà! de Manresa a partir de les 10 de la nit. Serà la primera jornada d'un cicle de quatre concerts que el local de la capital bagenca dedicarà a les bandes de tribut. La cita es programa habitualment dos cops l'any, al febrer i a l'agost, per tal de concentrar l'oferta d'aquest tipus d'actuacions i "poder fer-ne més promoció", explica Emma Costa, copropietaria del local i organitzadora. En aquesta ocasió, durant tots els dijous del mes d'agost, diversos conjunts retran homenatge a bandes com els Rolling Stones, Héroes del Silencio o Creedence Clearwater Revival.

Al concert d'aquest dijous, el cantant Jordi Arkano desplegarà al Voilà! la T. J. Experience, amb temes com 'It's not unusual', 'Sex Bomb' i 'Kiss', entre d'altres gran èxits del músic gal·lès Tom Jones. Anirà acompanyat de Marc Canelles (guitarra elèctrica), Guillermo Mazzuca (baix), Toni Trejo (bateria) i Sesk Kpell (saxo tenor). Serà la primera vegada que Arkano fa parada al Voilà! per actuar dins d'aquest cicle dedicat als tributs.

La segona cita tindrà lloc el dijous, dia 11 d'agost, amb un registre ben diferent: el rock que la banda aragonesa Héroes del Silencio -Enrique Bunbury, Juan Valdivia, Joaquín Cardiel i Pedro Andreu- va fer sonar per escenaris d'arreu de l'estat i d'altres indrets durant els anys 80 i 90. La missió de recuperar l'essència del grup anirà a càrrec de Derivas, una formació consolidada amb gairebé una dècada de trajectòria.

Música anglosaxona

Un nom conegut en el món dels grups de tribut és el dels Smoking Stones, que homenatja la llarga i reeixida carrera dels Rolling Stones. El dijous 18 d'agost, el conjunt passarà pel Voilà! -per primera vegada com a banda tribut, en format trio- per interpretar un bon grapat dels temes més celebrats de la llegendària formació, una de les més conegudes en la història del rock, liderada per Mick Jagger. "Feia temps que els anàvem al darrere", assegura Costa.

La darrera convocatòria del cicle tindrà lloc el 25 d'agost, amb la Califòrnia dels anys 70 com a eix argumental. La banda Willy & The Poorboys, que ja ha actuat al Volià!, interpretarà les cançons emblemàtiques de Creedence Clearwater Revival, icona de l'escena nord-americana dels anys 60 i 70.