Els Carlins acull, des del curs passat, l’únic curs de doblatge que s’ofereix a Manresa, a càrrec de l’escola All That Jazz, amb seu a Badalona. El segon curs, que ja va iniciar-se el 6 de setembre, té 11 alumnes, que es reparteixen en tres grups de treball (un de matí i dos de tarda). Jordi Fibla, el coordinador dels cursos de Manresa, explica que «l’ideal és fer les classes amb quatre persones, perquè són més profitoses, tot i que podríem arribar a ser 5 o 6, però no més».

La majoria dels alumnes continuen de l’any passat, i s’hi han sumat dos nous integrants. No tots els participants veuen el doblatge com una sortida professional, sinó que hi ha actors de teatre que veuen aquesta formació com un complement i d’altres que ho fan simplement com a afició. Les qualitats bàsiques només són saber llegir correctament i tenir un nivell de dicció acceptable: «no cal haver fet teatre, perquè es treballa amb micròfons i hi ha una tècnica de veu específica».

Treballen amb guions de pel·lícules comercials, i han adequat un espai aïllat amb una pantalla de televisió, micròfons, altaveus i taula de so.