La Colla Joventut Sardanista de Puig-reig està d'aniversari. L'entitat cultural celebra 60 anys de vida amb una jornada festiva que també serà un homenatge a Ramon Noguera, un dels seus fundadors, mort el mes de febrer passat. El proper diumenge 30 d'octubre, Puig-reig acollirà diversos actes amb la música i la sardana com a protagonistes indiscutibles amb l'objectiu de deixar clar que l'associació sardanista encara està ben viva.

La celebració que ha impulsat la colla, conjuntament amb l'Ajuntament de Puig-reig, té una doble motivació: per una banda, celebrar els 60 anys de l'entitat i, per l'altra, que fa deu anys que tornen a estar a primera línia competint en concursos de sardanes. Tal com va subratllar ahir la presidenta de l'agrupació, Maria Rosa Riera, "quan ens vam trobar per celebrar el 50è aniversari, fa deu anys, la colla estava inactiva i alguns dansaires van animar-se a tornar a ballar, i per això ara som aquí". Riera va recordar que la Colla Joventut Sardanista va néixer el 1956 i que va ser l'embrió de l'Agrupació Sardanista Cultural Polifònica de Puig-reig, on el 1968 s'hi va crear el que actualment és la coral Polifònica de Puig-reig.

Joan Cols i Emili Ignasi Oliveras, membres de la junta de l'entitat, van desgranar ahir durant la presentació de la celebració els actes del diumenge 30 d'octubre. La celebració s'iniciarà a les 12 del migdia a la plaça Nova, amb l'audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal i una exhibició de colles sardanistes. "Volíem tornar a recuperar el concurs que antigament havíem fet, però no hi hem estat a temps", va detallar Oliveras. No obstant això, sí que han convidat les colles Dintre del Bosc, de Manresa (també d'aniversari); Xàldiga i Violetes del Bosc, de Barcelona, que acompanyaran la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig, "que oferirà algunes sardanes de lluïment".

A la tarda, després d'un dinar de germanor, els actes es traslladaran al pavelló, on a partir de 2/4 de 7 tindrà lloc un concert especial amb La Principal de la Bisbal i la participació de la Coral Polifònica de Puig-reig i de les colles Xàldiga i Violetes del Bosc. A la primera part, la cobla interpretarà cinc sardanes en solitari. La segona s'iniciarà amb l'actuació de les colles esmentades, que oferiran dues sardanes amb punts lliures i clourà amb la interpretació de sis sardanes amb les veus dels cantaires de la Polifònica, algunes de compostes o arranjades per Ramon Noguera. Les entrades es poden comprar anticipades a www.tincticket.com i a Fotografia Iglésias.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, va assegurar que es tracta d'una efemèride que serveix per "posar de relleu l'esforç que ha fet la colla al llarg dels anys". A més, va destacar que es tracta d'una festa "oberta a tothom i a tota la comarca, no només als balladors de sardanes", amb la programació d'un concert, per exemple, "que difícilment es tornarà a repetir a Puig-reig en els propers anys", va cloure Joan Cols.