Multicines Bages Centre estrena aquest divendres "El jugador de ajedrez", una pel·lícula de Luis Oliveros, protagonitzada per Marc Clotet i Melina Matthews i amb la navarclina Iris Vallès Torres, de 6 anys en el paper de filla de la parella protagonista. L'estrena a Manresa tindrà la presència del director, Luis Oliveros, del productor, Juan Antonio Casado i de l'actor Christian Stamm, en el paper del sergent nazi Harnsberger, a més de la petita navarclina en la sessió de les 20.30 h.

Els protagonistes arribaran a les 20 h i just abans de la projecció de la pel·lícula en faran la presentació. Hi assistirà, també, l'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer. «El jugador de ajedrez», que va obrir la cursa de festivals a Màlaga, el 24 de març, i que s'acaba d'endur, en el Houston International Film Festival, el premi a millor pel·lícula històrica, millor banda sonora per a Alejandro Vivas Puig i millor actor principal per a Marc Clotet, arriba demà als cinemes de tot l'estat. Des de la seva estrena a Màlaga, l'Iris i la seva família han viatjat a Madrid, on es va fer la premier, el 25 d'abril, als Cinemes Capitol.; a Barcelona, on el film es va projectar en el primer Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi, el 27 d'abril, als Verdi. I avui, a casa, a Manresa.

Com ja va explicar aquest diari el 24 de març, quan el film s'estrenava a Màlaga, la vida de la petita Iris i la dels seus pares, Vanessa Torres i Marc Vallès, ha capgirat com un mitjó en poc més d'un any i mig. Una fotografia de la nena va acabar a l'agencia La Central de Actores de Barcelona -a través de la iniciativa d'un amic del seu pare- el desembre del 2015. I l'abril del 2016 fitxaven la navarclina per rodar «El jugador de ajedrez», el seu debut en la pantalla gran. Iris és Margaux, la fila a la ficció de Clotet i Matthews. El repartiment es completa amb Alejo Sauras, Stefan Weinert, Mike Hoffmann i Andrés Gertrudix, entre d'altres.

El film és una història d'amor i supervivència ambientada durant la invasió nazi de França a la Segona Guerra Mundial. La història, guionitzada per Julio Castedo a partir de la seva novel·la homònima, explica la història de Diego Padilla (Marc Clotet), campió d'Espanya d'escacs el 1934 que, després d'uns anys vivint a França amb la seva família, és acusat d'espionatge pels nazis i tancat en una presó on sobreviurà gràcies a l'afició per aquest joc del coronel Maier (Stefan Weinert).