L'entitat El Galliner ha guanyat el premi Estrella d'aquest any per votació dels lectors, amb 730 vots, el 59% dels emesos en aquesta categoria. Ha superat així l'atleta Núria Picas, amb 381, el 30,8%; i el futbolista Gabri, amb 126, el 10,2%.

L'associació cultural Toc d'Espectacles, coneguda com El Galliner, és la responsable de les programacions municipals estables de teatre, dansa i música a Manresa. L'opció d'implicar voluntariat en la gestió directa de la política escènica local és fruit del procés particular i irrepetible que va permetre recuperar el teatre Kursaal com a espai escènic central de la ciutat amb una dinàmica de mobilització inusual i històrica.

El Galliner va néixer al final del 1995. Durant més de deu anys, va treballar en una doble direcció: d'una banda, va denunciar l'estat de degradació del vell teatre Kursaal, malmès per la humitat i la manca de manteniment; i, d'altra banda, va promoure el sorgiment d'una base estable i fidel de públic de teatre i dansa que fes necessari i viable un nou equipament escènic a Manresa. L'èxit dels esforços adreçats en tots dos sentits, juntament amb un ampli consens ciutadà tant en l'àmbit polític com social, van culminar en la inauguració del nou teatre Kursaal, el 20 de febrer del 2007, i en la constitució de l'empresa municipal MEES, el 26 de gener d'aquell mateix any. Aquest 2017 se n'ha celebrat el desè aniversari amb la producció, entre altres activitats, d'un documental sobre la recuperació del teatre, des de l'excursió amb llanternes per les profunditats llòbregues del vell teatre tancat i ple de pols, fins a la instauració d'un model de gestió objecte d'estudi, passant per tota la lluita per aconseguir el compromís polític a favor de la reconstrucció.

Avui, Manresa disposa d'una excel·lent dotació d'espais escènics i, per omplir-los de contingut, confia en la fórmula que li ha funcionat els darrers anys. Així doncs, El Galliner, amb un equip integrat per una dotzena de voluntaris, continua al capdavant de les programacions: tria amb criteri, busca la complicitat del públic, de les companyies, del teixit associatiu i de tothom que pugui sentir-se vinculat als seus projectes; genera confiança i aposta fort pel tracte directe i proper. La seva capacitat i el seu estil és una de les claus del fet que Manresa sigui ara una de les places fortes del teatre a Catalunya. Les altres són la inversió duta a terme per tenir un bon teatre i el més de mig milió d'euros anuals d'aportació municipal.

A Manresa no es discuteix que sense l'activisme de l'entitat El Galliner avui no existirien ni el teatre Kursaal recuperat ni l'activitat de la MEES (Manresana d'Equipaments Escènics), com tampoc no hauria existit mai El Galliner sense la necessitat col·lectivament sentida i assumida de rehabilitar l'antic teatre Kursaal per convertir-lo en la nau capitana de les arts escèniques locals.