UN OBÚS AL COR

? Text: Wajdi Mouawad. Traducció: Ramon Vila. Direcció: Oriol Broggi i Ferran Utzet. Intèrpret: Ernest Villegas. Teatre Conservatori. Manresa. Dissabte, 18 de novembre.

No va acabar de captar l'interès del públic manresà. Un obús al cor, el text de Wajdi Mouawad ( Incendis, Cels) que desgrana la vivència i l'enfrontament al dolor, passava dissabte per l'escenari del teatre Conservatori sota la direcció de Ferran Utzet i Oriol Broggi i amb la interpretació d'Ernest Villegas.

El protagonista de la història rep la trucada del seu germà, que li comunica que la seva mare està molt malalta i que li queda poc temps de vida. A partir d'aquell moment tots els records s'amaren d'un fort arrelament en un entorn advers, inhòspit i, sobretot, profundament lligat al dolor: com es viu i com s'afronta i, malgrat el rebuig, com s'accepta una experiència no volguda però, al final, inevitable. L'experiència de dolor evoluciona en el personatge a través de fets de la seva infantesa i la seva adolescència, un preludi d'avís del dolor que sentirà quan la mort toca de prop, quan a la mare li queda poc temps de vida.

Un obús al cor és un text nu que troba en Ernest Villegas una veu viva i punyent que transmet el missatge de manera clara i concisa. L'exercici d'enfrontament i de dolor conviu en les paraules del protagonista, que malda per apaivagar els sentiments, per desentranyar el que se sent o el que es viu. Només la meitat de la platea del teatre Conservatori, i amb força butaques buides, es va omplir per seguir en un devot silenci la representació d' Un obús al cor, i va acomiadar Villegas amb llargs i merescuts aplaudiments. Definitivament, s'ho valia.