Aquest divendres, el cicle Platea Jove tanca temporada amb el nou espectacle de la Big Band Basket Beat Barcelona, nascut del projecte Basket Beat, que treballa amb joves aprofitant la sonoritat i moviment de les pilotes de bàsquet. Ahir, coincidint amb la presentació de l'espectacle que es farà a la Sala Gran del Kursaal, es va presentar el projecte de tallers impulsat per l'Ajuntament de Manresa a càrrec de l'associació Basket Beat: esport, art i acció social, que té el finançament de la Diputació de Barcelona.

El projecte, que ja s'està duent a terme durant aquest curs, vol afavorir la interacció, la convivència dins la diversitat, la creació i el valor de fer coses conjuntament amb projectes que permetin la visibilitat social dels joves i la posada en valor de les seves capacitats. Les accions es duran a terme en diferents espais de la ciutat. Josep Maria Aragay, responsable del projecte Basket Beat i autor del llibre Les arts comunitàries des de l'educació social fruit de l'experiència de la Big Band Basket Beat Barcelona, apuntava ahir que «portem uns mesos al voltant de la participació dels joves i de fer un procés per pensar en els usos que donem a l'espai públic». Aquest no és el primer contacte de l'associació amb la Catalunya Central. «Fa tres anys que col·laborem amb el Consell Comarcal en un projecte anomentat Basket Beat Bages, amb la implicacio de joves de diferents municipis».

Per tal d'assegurar-se la participació en aquest projecte, s'ha creat, per una banda, un grup motor amb alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Guillem Catà i el Casal de Joves la Kampana. Per altra banda, es farà una acció pública a diferents espais de la ciutat. Els dies 2 i 3 de maig, Basket Beat arribarà al pati del Casino, a la plaça Gispert, al pati de Casa Caritat i a la plaça Sant Domènec amb l'objectiu d'animar a participar els joves que estiguin en aquests espais. Posteriorment, es farà una acció pública a la plaça Major, ones crearà un espai de trobada i participació amb els joves que hagin participat a la fase prèvia. El programa també inclou formacions amb els alumnes d'Integració social i Animació sociocultural. Finalment, el dissabte 2 de juny, coincidint amb la Festa del Riu, inclosa dins les activitats de Manresa, Capital de la Cultura Catalana, es durà a terme una mostra final del procés a la llera del riu.