La gran final de 'Eurovisió 2018' cada vegada està més a prop. El festival, que aquest any se celebrarà a l'Altice Arena de Lisboa, tindrà lloc aquest dissabte 12 de maig i ja coneixem més detalls sobre com es desenvoluparà la nit.

La 63 edició del festival arrencarà a les 21:00 hora espanyola i es podrà seguir en directe a La 1. 'Tu canción' d'Alfred i Amaia sonarà durant primera meitat de l'espectacle, però encara no es coneix l'hora exacta de la seva actuació. Portugal, com a amfitrió, és l'únic país que ja coneix la seva posició, la vuitena.

A la final hi haurà 20 països que lluitaran per guanyar el certamen i curiosament, alguns dels grans favorits actuaran en la segona meitat de la final d'Eurovisió. L'atzar ha volgut que països amb moltes possibilitats com Xipre, Israel, República Txeca i Bulgària es pugin a l'escenari després de l'actuació d'Amaia i Alfred i de 12 més més. A la primera meitat de l'espectacle, al costat d'Espanya, es veuran actuacions com la de Portugal, Alemanya, França o Àustria.

Pel que sembla, la parella de 'triunfitos' preferia actuar a la segona meitat, ja que conèixer el resultat del sorteig de les posicions a Amaia se li va escapar un "jo, quina merda". Però, cal recordar, que el representant espanyol de l'edició passada, Manel Navarro va actuar en la segona part del certamen, concretament a la 16º posició, i va obtenir un pèssim resultat.

No obstant això, la victòria del Salvador Sobral l'any passat a Kíev, que va actuar en el lloc número 11, demostra que es pot guanyar el festival cantant en les primeres posicions. Així mateix Måns Zelmerlöw (Eurovisió 2015) o Conchita Wurst (Eurovisió 2014) també van guanyar cantant a la primera meitat.

Divendres, quan es coneguin els països que s'han classificat per a la gran final i un cop fets tots els sortejos, sabrem en quina posició exactament (entre la 1 i la 13) actuaran Alfred i Amaia i si influeix o no en el resultat final .