Tot i ja tenir experiència en petits escenaris, no va ser fins aquest dissabte que la rapera berguedana Mamideclip, nom artístic de Maria López de las Huertas, es va estrenar en un escenari professional. Va ser a la sala Stroika de Manresa, acompanyada pels cors de l'artista de reggae Jabari. La cantant va oferir un directe de quaranta-cinc minuts en el qual va repassar els seus temes més coneguts i fins i tot en va presentar alguns de nous.

El concert es va anar animant a mesura que avançava la nit, en què el poc públic inicial va anar de menys a més. Directa, propera i amb confiança, Mamideclip va portar a Manresa temes com Revolution o Chocolate, estrenats l'any passat. Cançons de crítica social i reivindicació, però sobretot d'amor i desamor, d'ell i d'ella, explicava als presents.

La berguedana feia el salt a Stroika com a part del premi Tendències de Regió7, que en l'edició de l'any passat va consistir a reunir una rapera com ella amb un jazzista consagrat com Manel Camp per tal que confegissin un tema conjunt. El resultat ha estat un rap melòdic que té com a base la melodia de La meva petita terra, un tema de Manel Camp. Amb la col·laboració de Stroika i La Casa de la Música, Mamideclip va poder oferir aquest concert i presentar-hi el tema, que es podrà sentir amb la cantant i el pianista en directe el dia 26 a la sala la Plana en l'acte de lliurament dels premis Regió7 d'enguany.

En la nova versió, el tema parla de Catalunya sense citar-la. «Buscant un futur, serem més forts, si tots serem un», «lluitar amb el teu somriure» o «bonica i petita et fas estimar, no em canso de veure't», són algunes de les frases amb què juga l'artista.

«He tingut l'ocasió de parlar sobre Catalunya, la meva petita terra», deia. A més a més, era la primera cançó en català que cantava. «És el meu idioma, però no ho havia fet mai, va sortir l'oportunitat perfecta per fer-ho i ho vaig aprofitar». Juntament amb els cors de la cantant reggae, la interpretació va incloure un bombo i una caixa, que en completaven la personalitat rapera.

Si l'objectiu del premi era donar l'oportunitat a artistes emergents, ella va fer el mateix amb Jabari, que l'acompanyava en els cors, i que tot just està començant a fer directes. «Vaig fer un concert a Barcelona fa un mes i vaig adonar-me que m'agradaria tenir una corista», va explicar. «Quan graves les cançons en un estudi ja tens els sons, però quan fas un directe és difícil donar el mateix tu sol». Per part seva, Jabari «necessitava pujar dalt d'un escenari per començar a perdre la vergonya a l'hora de cantar davant del públic», explicava Mamideclip. «Hi havia melodies on jo sola no arribava, i ella sí; ens hem sentit molt bé».

Arriscar-se a canviar d'estil i provar noves combinacions és un dels trets que defineixen l'artista berguedana. Explicava que la música li agrada tota, des de la clàssica fins al pop. «Ens hem d'alimentar. Amb la globalització, el món d'avui en dia és una barreja i la realitat és aquesta. Ara ja no està cadascú en un lloc diferent; ens influenciem de moltes coses». Unes paraules que queden reflectides en la seva música. Influenciada pel reggae, el trap, el hip-hop, el jazz... Mamideclip, que canta música urbana de rap, confessa que ara també està practicant amb temes d'electrònica i ritmes llatins. «No tinc por de res i, si m'agrada, doncs endavant».