«Tots som una estrella que formem part de la galàxia, i la unió dels artistes aconsegueix projectar més llum a l'univers». Sota el paraigua d'aquest pensament sorgeix l'Associació Cultural Galàxia a Igualada, una entitat cultural que difon i reivindica els projectes artístics de músics i poetes. Per tal de donar a conèixer l'entitat i poder ser un aparador per als artistes de l'Anoia i de les comarques centrals, han organitzat el primer Festival Galàctic de Cançó d'Autor i Poesia, que es farà aquest cap de setmana a l'Auditori del Museu de la Pell d'Igualada.

«La figura del poeta i la del músic d'autor no són gaire reconegudes, i fusionant aquests dos vessants artístics aconseguiríem donar-los una empenta», indica la presidenta de l'entitat, Lourdes Senssarich. Dissabte a les 7 de la tarda es donarà el tret de sortida al festival amb l'actuació de músics consolidats i emergents i poetes, formant una simbiosi amb artistes com Raül Benéitez, Marc Freixas, Nafent, Santi Borrell i Roger Subirana, entre d'altres. Cantautors i poetes es dividiran en cinc parelles i duran a terme l'actuació d'uns trenta minuts. Diumenge, també a les 7 de la tarda, serà el torn de la primera Jam Galàctica a l'espai La Bastida. Poetes i músics tindran deu minuts per actuació.

Sensarrich explica que van decidir crear l'associació per «fer pinya» i fer arribar a tots els públics «la poesia i la música, sobretot la cançó d'autor que costa tirar endavant. El festival serà un tastet de la petjada que volem deixar en el territori», assenyala.

Una de les tasques principals de l'associació és assessorar els artistes i poder-los ajudar a buscar entrevistes i concerts, en funció del projecte de cadascú, i de les ambicions que tinguin. «Volem oferir un tracte molt personalitzat per intentar donar un cop de mà desinteressadament als artistes», ressalta. El festival també servirà per teixir una relació d'ajuda mútua entre poetes i músics. Com apunta Sensarrich, la unió artística afavorirà les dues parts. «Als músics que els costi compondre la lletra tindran l'ajuda dels poetes, i els poetes que ho vulguin podran recitar les seves obres amb música de fons».