Feia dies que se sabia i que ho tenien assumit, però va ser ahir quan l'ICL Manresa va conèixer oficialment que no seria a la lliga Endesa la propera temporada. L'assemblea general de l'ACB va aprovar l'admissió del Burgos i del Gipuzkoa, els dos clubs que havien aconseguit l'ascens esportiu des de la LEB Or i que havien presentat tots els requisits. Per tant, els manresans i el Betis Energía Plus, l'altre equip que havia acabat en posició de descens, es convertien automàticament en nous equips de la LEB Or.

De fet, als despatxos del Nou Congost tenien tan clar que serien a la LEB que ja havien presentat la campanya d'abonaments amb reducció de preus pel descens, i també havien anunciat dos fitxatges: el gironí Jordi Trias, vigent MVP de la lliga amb el Barça B; i el base lituà Jokubas Gintvainis, procedent del Peñas Osca.

L'ICL vol construir un equip per tornar tan aviat com sigui possible a una lliga Endesa que aquesta propera temporada continuarà tenint 17 equips. Així ho van decidir els clubs, que havien de votar si tornaven a ser 18, amb el Betis esperant una decisió. Però es va preferir mantenir una competició imparella, ja que en el futur encara s'ha de reduir més.

«S'ha acordat així a l'assemblea i seguirem buscant un acord amb la federació que ens permeti reconduir i implementar l'acord que ens pugui portar, després d'un parell de temporades de transició, a ser de 16 clubs», va explicar ahir el president de l'ACB, Francisco Roca.

Respecte als ascensos, Roca va dir que «ha estat una assemblea important perquè hem pogut donar la benvinguda al Gipuzkoa i al Burgos. Ha estat una benvinguda per unanimitat de tots els associats. Es tracta, d'alguna manera, d'una efemèride a l'ACB, perquè confirma d'una manera clara i definitiva que ja hem entrat en un període de total normalitat en tot el que té a veure amb els ascensos i els descensos entre la lliga Endesa i la LEB Or».

L'ACB també va aprovar el calendari: començarà el 30 de setembre, la lliga regular s'acabarà el 24 de maig i la Copa del Rei es disputarà entre el 15 i el 18 de febrer a Las Palmas.

El Betis anuncia accions legals

Anit, el Betis va anunciar en una nota que «es reserva l'exercici de les accions legals que consideri oportunes» per defensar el seu dret a competir la propera temporada a la lliga Endesa, després de la qual l'Assemblea general de l'ACB confirmés el seu descens a la LEB Or.

Els clubs ACB van acordar mantenir una competició de 17 participants la temporada vinent, i no els 18 sol·licitats pels sevillans. De fet, l'assemblea ni tan sols es va pronunciar sobre aquesta idea d'increment a 18 competidors, ja que «s'ha consensuat retirar la proposta de votació sobre la invitació a un club en cas de nombre de participants senar».