El Barça celebra al Johan i ja espera el Chelsea en la setena semifinal (3-1)

Els gols d'Aitana Bonmatí i Fridolina Rolfö han segellat el pas de l'equip blaugrana a la penúltima ronda de la competició europea, on es veuran les cares, de nou, amb el Chelsea

Aitana celebra el seu gol contra el Brann

Aitana celebra el seu gol contra el Brann / EFE

El Barça ha superat el Brann noruec per 3-1 i ha aconseguit, així, el pas a la seva setena semifinal de Lliga de Campions - la sisena consecutiva- on es veurà les cares amb el Chelsea, el 20 d'abril a casa i el 27 a Londres.

Els ulls del fortí culer brillaven amb il·lusió, amb impaciència; el Barça se sabia a un pas d'una nova semifinal i podia fer-ho a casa, i no ha defraudat. Tot i això, en un guió molt semblant al de l'anada, el combinat de Martin Peter Ho ha aconseguit inquietar el campió d'Europa, i les noruegues han materialitzat l'ocasió més clara que han tingut davant d'un Barça que ha perdonat en excés.

Els gols d'Aitana Bonmatí, Fridolina Rolfö i Patri Guijarro han posat la bretxa a uns quarts de final en què el Barça ha aconseguit un 5-2 de global i al que, malgrat que s'ha continuat postulant com el favorit per revalidar el títol europeu, també ha rebut la seva dosi de patiment.

Giráldez ha alineat un onze una mica atípic en un partit on els aficionats del club noruec s'han fet sentir. L'equip de Martin Peter Ho ha notat sens dubte la calor lluny de casa, i ja no s'ha deixat sorprendre en els primers minuts malgrat enfrontar-se a un Barça superior.

Les blaugranes han ballat a l'àrea rival des de l'inici, i el combinat de Bergen ha fet servir les seves armes amb astúcia; de cada contra després d'una defensa agressiva, un somni en què han cregut. De fet, ha estat en una, com ja havia passat a Bergen, que el quadre noruec ha retallat distàncies al min.70 de la bota de Tomine Svendheim.

Després del gol, valentes, fins i tot han agafat impuls, però el Barça ha sentenciat definitivament a dos minuts del temps reglamentari, amb una Patri Guijarro que ha anotat un gol que ha pogut rematar sola i a boca de canó i que, com no, provenia de Bonmatí però es va preparar amb Hansen.

Fins llavors, el mèrit de la portera Mikalsen havia salvat el seu equip del primer cop, però aquesta no ha pogut evitar el que estava escrit i els gols han acabat caient pel propi pes de les ocasions.

El Barça s'havia agradat i triangulat a plaer, però una Caroline Graham estel·lar ha estat la que ha atret tots els focus. Putellas i Bonmatí li han seguit els passos, i l'última ha estat l'encarregada d'obrir la llauna. Al min.24, la Pilota d'Or ha rebut al vèrtex, s'ha girat, ha amagat i ha batut el segon pal amb la tranquil·litat del que ho fa per costum; aleshores havia començat la sentència d'una emocionant eliminatòria.

Graham s'ha doctorat a l'àrea rival en cada pilota que ha tocat, i encara que el seu equip ha perdonat més del que ha reflectit el resultat, el futbol ha fet justícia a un Barça que se n'ha anat al descans amb avantatge per la mínima, però que aviat ha agafat distància: al min.56, Rolfö només ha hagut d'empènyer l'esfèric, servit per la ‘10’

Així, el Barcelona ha respost a casa, davant la segona millor entrada d'aficionats de la història, i abans de visitar el tercer de la Lliga F, el Llevant UD, aquest diumenge (18:00h).