Solsona viu un cap de setmana ple d'actes a l'entorn dels tres tombs

Cinc carruatges i vint-i-set cavalls han participat a la festa solsonina, que s'ha ajustat a la normativa del benestar animal

Un dels carros participants als Tres tombs

Un dels carros participants als Tres tombs / Arxiu particular

Enric Badia

Enric Badia

Els actes dels Tres Tombs de Solsona de dissabte i de diumenge han tingut una alta participació en tots els actes, excepte el concert de Les Fourchettes de dissabte al vespre. L’esmorzar per als cavallistes de dissabte va obrir els actes. Després , el pendonista d’honor i els pendonistes d’enguany, van anar a missa a la catedral acompanyats dels trabucaires i la Banda de música de Cardona. Seguidament, van començar els tres tombs.

Un dels carruatges dels tres tombs de Solsona

Un dels carruatges dels tres tombs de Solsona / Arxiu particular

Hi van participar 27 cavalls i 5 carruatges, segons ha explicat des de l’organització Marta Codina. Ella mateixa assegurava que hi va haver respecte a la normativa del benestar animal. El dissabte va acabar amb el concurs de botifarra i el ball.

Tres dels cavalls participants

Tres dels cavalls participants / Arxiu Particular

Aquest diumenge al matí s'han fet les passejades en carro i cavall al voltant del passeig. També un vermut a la plaça 1 d’octubre amb l’actuació de Sal i pebre. I la festa acabava al vespre amb el ball de Sant Antoni i l’elecció dels nous pendonistes, Teresa Trench, al Joan Ramon Cots i al Gerard Barconsara.