Dissabte al vespre l'Ateneu Igualadí va ser testimoni un any més del concurs de ratafies casolanes. Aquesta setena edició del concurs anoienc va començar a les 7 de la tarda amb una projecció audiovisual sobre la ratafia a l'Anoia.

El centenar d'assistents van poder tastar les 41 ratafies que van participar al concurs. Aquesta edició va ser la que va tenir més concurrrència. La majoria de participants eren d'Igualada i dels voltants, tot i que també hi va acudir molta gent d'altres comarques, com l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Berguedà i el Bages.

De fet, el primer premi va ser per a Anna Artís, de Vilafranca del Penedès, que va guanyar 300 euros i un quadre dissenyat expressament per a l'ocasió. La segona plaça va ser a Anna Vizcarri i la tercera per a Albert Carol.

Enguany el concurs ha tingut un jurat més especialitzat que altres anys, que ha respost els dubtes i ha atès els diversos suggeriments per a la correcta elaboració i tast de les ratafies. En finalitzar l'entrega de premis es va fer el tradicional sopar ratafiaire. En acabat hi va haver l'actuació musical d'El Pere de les Cabres,amb cançons i cant improvisat.

El concurs va ser organitzat, com en les edicions anteriors, pels Amics de la Ratafia de l'Anoia amb la col·laboració de l'Ateneu Igualadí, Kraks, La Teixidora, El Clot del Clos, El Cafè de l'Ateneu, Òmnium Cultural, Ratafies d'Esparreguera.