El santpedorenc Hilario Novillo s'ha proclamat campió entre campions al Concurs de Gossos d'Atura de Castellterçol i Castellcir, que aquest diumenge va celebrar la seva 23a edició. La competició va tenir 13 participants vinguts d'arreu: sis catalans, dos bascos, dos pastors del País Basc francès, dos navarresos i un francès dels Pirineus.

El de Castellterçol és el darrer concurs de gossos que se celebra cada any al país, després dels de Castellar de n'Hug i Ribes de Freser, i és per això que el vencedor és considerat el campió entre campions. La majoria de competidors han estat els vencedors de les seves respectives comunitats, i van fins al poble del Moianès per mesurar-se amb els millors d'altres regions.

Novillo, que arribava a Castellterçol com a segon classificat del Campionat de Catalunya i Països Catalans, es va imposar gràcies a la seva gossa Winny. El primer, en canvi, només va aconseguir la cinquena posició. Es tracta de José María Pleguezuelos, de la Canonja, al Tarragonès.

"Hi ha dies que el gos té un mal dia, i també pot tenir-lo l'amo". Així ho explica el president de l'Associació del Concurs de Gossos d'Atura de Castellterçol i Castellcir, Salvador Rovira, qui també assegura que el de diumenge va ser un molt bon concurs. "Va venir gent boníssima", diu. Una prova de la qualitat dels gossos, segons explica Rovira, és que no hi va haver cap mossegada a ovelles en totes les proves.

El segon classificat va ser Juli Bayot, de Castelló, que a Castellar de n'Hug havia estat primer. El tercer lloc va ser per al bascofrancès Jean Paul Irquin, originari de la localitat d'Itxassou, i que competia amb el seu gos Xintxo.

Segons l'organització, la prova va aplegar uns 800 assistents, i l'única nota negativa de la jornada, segons Salvador Rovira, va ser que l'amenaça de pluja va fer que molta gent es quedés a casa. "Només van venir un terç de les persones que altres anys hem tingut. Hem arribat a 3.000 assistents", assegura Rovira.