La ciutat dels gratacels ha descobert una princesa en una noia amb íntims vincles amb Manresa. Sara Franch, filla d'un manresà, és l'actual Miss New York Teen America 2015 i aspira ara a convertir-se en la guanyadora de la competició nacional d'aquest concurs de bellesa. Els dies 27 i 28 de juny, la ciutat d'Atlanta acollirà el concurs Miss Teen America, que coronarà una estrella emergent per a les passarel·les i les revistes de paper setinat.

Nascuda la vigília de Sant Joan del 1997, Sara Franch és la mitjana de les tres filles de Josep Franch Blaya, fill d'un matrimoni manresà que va emigrar amb molts pocs recursos al Canadà a mitjan dels anys 60. Josep Franch, aterrat a Amèrica quan només tenia dos anys, ha fet realitat, cinc dècades després, el somni que promet el mite americà (vegeu desglossat). I del qual ara pot fer partícip la seva filla.

La Sara viu amb la seva família a la ciutat de Rochester, Nova York, i va ser nomenada la representant d'aquest estat al certamen Miss Teen America a final de l'any passat. Però aquesta no era la seva primera experiència en concursos de bellesa. Fa dos anys, la Sara ja va participar al Miss New York Teen USA, de la qual va marxar sense el premi gran però sí amb el reconeixement al vestit de bany més espectacular. "Va ser molt emocionant per a mi, perquè era la primera vegada que competia en un concurs així", explica la jove. Amb tot, aquella experiència va ser l'inici d'una relació amb la passarel·la que ara la condueix cap a una prova nacional. "Els concursos són una manera fantàstica d'augmentar la teva confiança, d'adquirir habilitats socials i també de fer entrevistes i conèixer gent nova. Hi fas amics per a tota la vida!", assegura la Sara.

Just acabar la seva participació a Miss New York Teen USA ja es va proposar de tornar-ho a provar en un altre certamen. "L'estiu de l'any passat vaig estudiar el sistema d'elecció del concurs de Miss Teen America, que ja estava buscant guanyadores de títols estatals per a la competició nacional. Vaig enviar-hi la meva sol·licitud i vaig ser seleccionada. Va ser fantàstic!", recorda la Sara. "Em va emocionar molt tenir el títol de miss Nova York durant tot un any i de poder-lo representar al concurs nacional. És una oportunitat increïble", afirma aquesta estudiant de grau 12 a l'escola Victor Senior Hight School, que ja ha sol·licitat plaça per continuar els estudis a la Ryerson University, a Toronto, on vol formar-se en gestió de vendes.