L'arquitecte i mestre maçó de la Gran Lògia Simbòlica espanyola Pablo Linares afirma que la seva associació té un error de comunicació amb la societat espanyola, que és conseqüència d'una actitud "massa prudent i discreta" durant i després de la dictadura franquista. Linares admet que la maçoneria té una concepció "pejorativa" a Espanya, cosa que creu que és conseqüència de la campanya negativa cap a aquest col·lectiu que va dur a terme el règim de Franco durant 40 anys, que va prendre els maçons "com l'origen de tots els mals".

"Als Estats Units o a França la gent indica que és maçona al seu currículum, perquè és un plus de confiança cap a l'empresa, però a Espanya encara no té aquest valor", diu Linares, que defineix la maçoneria com "una associació filantròpica que busca una sociabilitat que fa transformar la visió que es té realitat" i té el deure concret "de vetllar per la millora moral i material de la societat".

El mestre afirma que el codi de la seva associació es regeix sota els valors de la llibertat, igualtat i fraternitat, i que la construcció social no pot realitzar-se sense que l'individu es conegui a si mateix.