El Taj Mahal, símbol de l'amor i un dels monuments més visitats del món, va arribar ahir a la xarxa social Twitter, coincidint amb el 69 aniversari de la independència de l'Índia de l'Imperi Britànic.

"Hi ha dos tipus de persones al món. Aquelles que m'han visitat i em segueixen aquí (a Twitter) i aquelles que no i tot i així em segueixen", va deixar anar el primer tuit del monument del segle XVII, situat a la del nord ciutat d'Agra, a l'estat d'Uttar Pradesh.

El compte a la popular xarxa social el va inaugurar el cap de govern d'Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, i el secretari de Turisme estatal, Amrit Abhijat. "El Taj Mahal és el primer monument històric del món que té un compte a Twitter", va afirmar Abhijat en l'acte de presentació.

En poques hores, el Taj Mahal ja tenia més de 2.000 seguidors i molts d'ells van compartir fotografies de les seves visites al popular monument.

Revestit de marbre blanc i pedres precioses que canvien de color amb el pas de les hores, el mausoleu va ser aixecat per 20.000 treballadors durant 22 anys (1631-53) com a homenatge de l'emperador mogol Shah Jahan a la seva difunta esposa, Mumtaz Mahal. El monument va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1983.