El president rus, Vladímir Putin, va mantenir ahir una conversa telefònica amb el cantant britànic Elton John, amb el qual va accedir a reunir-se personalment si la seva atapeïda agenda de treball li ho permet. "Finalment, van parlar", va dir Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, en al·lusió a la broma pesada que la setmana passada van fer a Elton John un parell de còmics russos en fer-se passar pel cap del Kremlin. Putin li va recomanar que no s'enfadés amb els còmics russos ja que, com els va descriure el seu portaveu, "són nois inofensius", encara que "això no justifica" les seves accions.

"Putin va dir que sap que Elton John és un intèrpret molt popular i va assegurar que, si en el futur les seves agendes coincideixen, estarà disposat a reunir-se amb ell i abordar qualsevol assumpte en què estigui interessat el cantant", va afegir el portaveu.

Un dels còmics, Vladímir Krasnov, va reconèixer a l'agència oficial RIA Nóvosti que va ser el seu col·lega, Aleksei Stoliarov, "que parla bé anglès", qui va trucar a Elton John fent-se passar pel líder del Kremlin. Krasnov va assegurar que van trucar al cantant britànic al telèfon mòbil particular, però no va voler revelar com van aconseguir el número, "un secret professional". Elton John va escriure al seu compte d'Instagram que havia parlat per telèfon amb Putin i va agrair al president rus que li brindés aquesta possibilitat.

Poc després, la informació va ser desmentida pel portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, qui ha reclamat als bromistes que demanin perdó al cantant.

"Els recomanaria disculpar-se amb Elton John, que és un intèrpret respectat i estimat a casa nostra. Crec que no va estar bé aquesta broma", va dir. El músic britànic, que va visitar recentment la capital ucraïnesa, va dir que li agradaria parlar amb Putin sobre la situació de les minories sexuals a Rússia després de l'aprovació d'una llei que prohibeix la propaganda homosexual. "Tinc moltes ganes de reunir-me amb vostè cara a cara per debatre sobre la igualtat per al col·lectiu LGBT (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) a Rússia", va afirmar.